Anul 2021 începe cu planuri mărețe de dezvoltare a localității Dorna Candrenilor pentru primarul Dănuț Candrea care, pe lângă proiectele de infrastructură rutieră și cele din domeniile cheie, își propune să readucă stațiunea balneoclimaterică Dorna Candrenilor în topul onorant în care se afla odinioară.

Pentru acest amplu proiect turistic, edilul a început deja procedurile, astfel încât, după obținerea documentației necesare, anul viitor să înceapă lucrările efectiv.

„În anul 1898, Dorna Candrenilor a fost declarată stațiune balneoclimaterică de rangul II în Europa, iar de-a lungul timpului a reprezentat o atracție pentru toți cei care au înțeles beneficiile acestei zone în care ne aflăm și noi astăzi. Istoria ne arată că  Dorna Candrenilor era preferată inclusiv de evrei și nemți, care veneau frecvent pentru a se trata aici. Am demarat deja procedurile pentru redeschiderea stațiunii, iar proiectul va fi amplasat pe temeliile fostului internat și liceu din comună. În acest sens, am cerut Ministerului permiterea trecerii acestor temelii în proprietatea comunei. De asemenea, către  Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale am trimis o solicitare pentru obținerea licenței de explorare a apelor minerale”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

Ținând cont și de faptul că 20% din acest proiect care presupune construirea acestui Complex există deja prin temeliile fostelor clădiri școlare, edilul își propune realizarea proiectului din buget local.

„Anul acesta vom implementa mai multe proiecte ce țin de drumuri, poduri, apă și canal, vom asigura cofinanțări pentru proiectele europene, astfel încât anul viitor să fie dedicat, într-o însemnată măsură, investițiilor ce țin de stațiunea balneoclimaterică”, a mai spus Dănuț Candrea.

În încheiere edilul a declarat că repunerea comunei Dorna Candrenilor în topul stațiunilor este o promisiune pe care o face istoriei și locuitorilor comunei sale, chiar dacă amploarea proiectului presupune multe resurse financiare, muncă și o dorință fără margini de a reda în totalitate faima comunei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.