La doar câțiva kilometri de orașul stațiune balneoclimaterică Vatra Dornei se află una dintre cele mai prospere comune ale județului, Dorna Candrenilor. Comuna situată în zona depresiunii Dornelor, la fel ca și celelalte localități de munte are oameni harnici, cu spirit anteprenorial care păstrează tradițiile, arhitectura și specificul locului.

După preluarea mandatului de către Dănuț Candrea în comună lucrurile au început să se schimbe simțitor. Nu a trecut nicio lună fără ca primarul Dănuț Candrea să nu inițieze un proiect necesar comunei pe care o iubește și căreia îi dăruiește peste 12 ore pe zi.

Deși anul 2018 este abia la început, primarul comunei Dorna Candrenilor are o listă lungă de proiecte pe care are de gând să le implementeze în acest an pentru bunăstarea locuitorilor din localitate.

Astfel, din bugetul local, va fi modernizat drumul comunal Secu-Poiana Negrii, pe tronsonul Candrea Grigore-Candrea Dumitru, pe o distanță de 600 ml, iar o porțiune de 2 km de drum din satul Poiana Negri va fi acoperită cu îmbrăcăminte asfaltică.

„Primăria Dorna Candrenilor are în vedere și repararea trotuarelor pe tronsonul Cozmaciuc Cabriela-Ilisoi Cornel, pe o distanță de 250 ml, amenajarea trotuarului în zona Piața agro-alimentară – pod beton peste râul Dorna, dar și pietruirea altor drumuri comunale”, a precizat primarul Dănuț Candrea.

Tot din bugetul local se va extinde rețeaua de canalizare pe tronsonul Lupașcu Mihai – Munteanu Vasile, se vor realiza lucrări de racordare a toaletei din parc la rețeaua de canalizare, vor fi demolate două imobile din zona parcului dar și internatul de băieți și o magazine din comuna Dorna Candrenilor.

„Pe lista proiectelor importante se numără și renovarea Monumentului Eroilor, achiziționarea și montarea de panouri la intrarea în localitate, lucrări de întreținere și igienizare a parcului, dar și extinderea rețelei electrice. Avem în vedere și achiziționarea și plantarea de material floricol pentru spațiile verzi din comună, amenajarea spațiului verde de la intrarea în satul Dorna Candrenilor, împrejmuirea intrării în satul Poiana Negrii și amenajarea intrării în satul Poiana Negrii”, a precizat primarul Dănuț Candrea.

Alte proiecte importante pentru anul 2018 sunt „Amenajare pistă de bowling și joc de șah”, „Reparație bazin distribuție apă în zona Bizom” și „Finanțări nerambursabile din fondurile bugetului local al Comunei Dorna Candrenilro alocate pentru activități nonprofit de interes local”.

Acestor ample proiecte li se adaugă și cele două proiecte prin fonduri europene și unul prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Pe PNDL se vor realiza două poduri cu o lungime de 12,0 m peste pârâul Negrișoara, sat Poiana Negrii,  proiect în valoare de 1.859.018 lei, iar prin fonduri europene au fost selectate pentru finanțare „Modernizare drumuri de acces la exploatații forestiere în comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava” , pentru o lungime 6,8 km, cu o valoare publică 85.471.550 lei și „Modernizare drumuri comunale în comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava”, pentru o lungime de  circa 4.5 km, cu o valoare publică de 50.726.838 lei. Noile drumuri vor fi construite în satul Dorna Candrenilor, Poiana Negri și Dealu Floreni.

Tot prin AFIR, prin intermediul Grupului de Acțiune Local „Bazinul Dornelor” va fi achiziționat în acest an un autogreder.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.