Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat miercuri, 14 iunie, faptul că 24 de localități vor primi fonduri pentru Planurile Urbanistice Generale.

Contractul de finanțare pentru programul privind elaborarea ori actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism a fost semnat, a precizat Flutur, urmând ca opt dintre cele 24 de primării  să primească fonduri pentru finalizarea PUG.

Fondurile sunt alocate după ce în luna martie am solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale alocarea de fonduri pentru trei programe destinate primăriilor. Astfel, pe lângă  Programul de elaborarea a PUG-urilor am mai solicitat fonduri și pentru Proiectul de realizare a sistemului informațional specific domeniului imobiliar – edilitar și pentru Proiectul pentru elaborarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren”, a declarat șeful administrației județene.

Potrivit președintelui CJ Suceava, suma alocată este de 551.020 de lei, el admițând că PUG-urile sunt extrem de importante pentru unitățile administrativ teritoriale, constituind baza legală pentru realizarea programelor de dezvoltare.

Planul Urbanistic General cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluţia în perspectivă a unei localităţi, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire sau la delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană”, a spus Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.