Filosoful Andrei Pleșu se declară depășit de logica șefului PSD, Liviu Dragnea, considerând că acesta ar trebui să se uite mai bine în jur, să-l îngrijoreze „lipsa spitalelor și a autostrăzilor”, două dintre cele mai deficitare ramuri ale țării.
M-ar îngrijora şi să am, la Învăţământ, un ministru de inconsistenţa băţoasă a dlui Liviu Pop: neinstruit, arbitrar, nepriceput, cu un portret de expert în „munca de jos”. M-ar îngrijora şi să am, la Cultură, un administrator de tabloide, iar la Agricultură, un personaj comic, în tradiţia celebrului Zăroni, de pe vremea lui Petru Groza”, scrie Pleșu într-un articol pentru Adevărul.
Dacă e vorba, de pildă, de pensii, salarii, accize, impozite şi chiar şi de unele detalii ale „reformei” legislative, tot ce pot spune, de pe margine, e că văd mereu ba paşi înainte, ba paşi înapoi, ba salturi laterale, ba bâlbâieli semeţe, ba promisiuni şmechere, ba prudenţe nebuloase, ba sofisme, ba minciuni, ba nepricepere, ba tupeu… Eu unul, să am o răspundere politică de vîrf, aş fi, în acest context, destul de îngrijorat.
N-aş dormi liniştit nici să ştiu că am dat poliţia ţării pe mâna unei doamne care, până să ajungă ministru de Interne, s-a distins în diverse funcţii de ghişeu şi ca secretară de şcoală generală la Videle.
Aş fi stingherit şi de limbile străine ale dnei Olguţa Vasilescu, şi de frăţia electorală cu o carcasă vidă, cum este dl Tăriceanu, cel care, între altele, a reuşit să trimită în Parlamentul European o cucoană (agramat) volubilă şi mândră de sine cum e Maria Grapini”, adaugă Pleșu.
În concluzie, pentru Dragnea e mult mai la îndemână, mai rentabil politic, să se războiască cu „aroganţa” vecinului, decât cu netrebnicia din ograda proprie.
Problema dlui Dragnea sunt americanii, „colonialiştii”, sorosiştii, oculta care îl invidiază şi îl sapă. Nu îl îngrijorează situaţia spitalelor, lipsa autostrăzilor, abundenţa doctoratelor false pe fondul unui învăţământ falimentar şi câte şi mai câte, trăite, pe pielea proprie, de cetăţeanul de rând, neinteresant altfel decât ca pion în aritmetica electorală”, conchide Pleșu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.