Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, căpitanul Alin Găleată, a relatat povestea necunoscută încă din spatele salvării victimelor implicate în accidentul de luni, 8 noiembrie, de la ieșire din Sptroiești spre Ilișești. Astfel, potrivit acestuia, plutonierul adjutant-șef (în rezervă) Ioan Ștefureac, aflându-se în zonă, s-a implicat imediat pentru salvarea răniților rezultați din accident.
„Colegul nostru, plutonier adjutant-șef (în rezervă) Ioan Ștefureac, a intervenit la accidentul produs astăzi între localitățile Stroiești și Ilișești, înainte de sosirea echipajelor de pompieri la fața locului.
Acesta a extras una dintre victimele blocate, care era prinsă sub bordul mașinii, și a gestionat situația imediat după producerea accidentului, împiedicând persoanele fără competențe să acționeze asupra răniților, pentru a nu le înrăutăți situația.
De asemenea, plt.adj.-șef (r) Ioan Ștefureac a furnizat datele necesare (și extrem de importante în misiunile de salvare a vieții) Dispeceratului comun ISU-SAJ, astfel încât, coordonatorii intervenției au trimis din primul moment echipajele specifice, pentru o misiune eficientă.
Ne bucurăm pentru faptul că instinctul de salvator nu l-a părăsit, nici după ieșirea la pensie, pe colegul nostru!
Îți dorim multă sănătate și te felicităm, Nelule!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, căpitanul Alin Găleată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.