Partidul Mișcarea Populară solicită demisia ministrului Educației, Valentin Popa, după ce manualele de geografie pentru clasa a VI-a au fost tipărite pline de greșeli de către Editura Didactică și Pedagogică.

Manualele de geografie greșite pentru clasa a 6-a se retipăresc, iar editura unică anunță că dă în judecată autorii. Dar cine plătește costul retipăririi manualelor greșite? De ce trebuie să suporte cetățenii costul incompetenței? Editura unică este o editură de stat, iar banii sunt din buzunarele cetățenilor, nu din buzunarul PSD. Cu prea multă lejeritate și prea des, PSD ne anunță că trebuie să plătim facturi ale incompetenței și iresponsabilității lor”, transmite un comunicat al PMP.

Potrivit sursei citate, proiectul de manual a fost avizat de o comisie de evaluatori a Centrului Național de Evaluare și Examinare, aflat în subordinea Ministerului Educației.

Faptul că nu știm cine sunt acești evaluatori și cum au avizat pozitiv un manual plin de greșeli este încă o dovadă a lipsei de transparență și a iresponsabilității acestui Guvern.Mai mult, manualele de geografie greșite au scos la lumină o cauză mai veche a calității slabe a manualelor școlare: evaluarea. Problema nu a fost niciodată piața liberă, prin numărul mare de edituri și de manuale, ci evaluarea superficială, făcută pe «genunche», cum s-ar exprima un fost ministru analfabet funcțional”, se precizează în comunicatul PMP.

Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, susține că PSD a ales să reinventeze editura unică, în loc să asigure o procedură de evaluare calitativă a cărților școlare, în baza unor criterii clare.

Domnule ministru Valentin Popa, educației din România i-au ajuns Ecaterina Andronescu și Liviu Pop. Degeaba vă ascundeți de presă și de cetățeni. E vremea să demisionați, educația din România nu mai are timp de pierdut. Elevii și profesorii României au nevoie de un sistem de educație modern, de o programă actualizată, de un ministru implicat, care să schimbe în bine învățământul din România. Tăiați «pamblica» demisiei”, mai transmite comunicatul Partidului Mișcarea Populară.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.