„ PSD și PNL ignoră de șapte ani singurul referendum validat, prin care aproape 90% dintre români au spus DA reducerii numărului de parlamentari la 300. Dețin împreună 70% din Parlament și, deși nu recunosc, PSD și PNL lucrează mână în mână în interes propriu și în dezinteresul celor care le-au votat.
- Au blocat împreună legea votului prin corespondență, care ar fi scutit românii din afara țării de umilitoarele cozi din fața secțiilor de vot
- Au votat împreună legea alegerilor locale, prin care primarii lor să fie aleși dintr-un singur tur, chiar dacă unii abia strâng 20% dintre voturi
- Au votat împreună legea alegerilor parlamentare, care dă șanse minime partidelor nou înființate să acceadă în Parlament.
Nu le e de ajuns! Acum, PSD și PNL vor să organizeze, chiar în ziua alegerilor, pe 11 decembrie, un referendum pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei. PMP este membru al Partidului Popular Europen, care are familia în centrul valorilor sale ideologice. PMP nu poate însă să susțină un demers prin care PSD și PNL doresc să păcălească, din nou, electoratul de bună credință, oferind oamenilor o temă falsă de discuție. Prin acest referendum pe care PSD și PNL îl pregătesc în Parlament, cele două mari partide vor să micșoreze și mai mult șansele de accedere în Parlament a partidelor mici, nou înființate. Supunând dezbaterii publice o temă atât de disputată, cum este definiția căsătoriei în Constituție, PSD și PNL vor să aducă la vot electoratul dezamăgit de politica lor și care, altfel, ar fi stat acasă. Așa, PSD și PNL vor crește artificail, iar partidele mici vor avea șanse și mai mici de a accede în viitorul Parlament, încurcând cele două blocuri foste partenere în USL să-și ducă mai departe politica dedicată propriilor interese”, consideră reprezentanții Partidului Mișcarea Populară Suceava.
În încheiere, PMP Suceava cere PNL și PSD să-și asume public faptul că nesocotesc referendumul din 2009, validat de Curtea Constituţională, prin care aproape 8 milioane de români au spus DA reducerii la 300 a numărului de parlamentari. Să spună public că după acest referendum, PSD și PNL au creat un parlament format din 588 de parlamentari, cărora electoratul le plătește salariile și pensiile care de șapte ani cresc continuu.
Ei ,lasa ,mai domnu’Popovici &Consilierii guştereşti,ca te-a apucat pe tine acuma grija fata de natie si de referendumuri,ca partidele n-au tinut cont,altele… Dar ce faceai dumneata,presupunand ca mai stii,imediat dupa referendumul din 2009,cel cu 300 de parlamentari? Dar partidul dumitale de atunci,respectiv PDL? Ca doar aveati si guvernul dar si majoritatea in parlament!
Si sa nu ne iei de prosti,ca poate te-a scapat in arena un anume domn consilier inainte de a-ti fi luat vitaminele si suplimentele alimentare! Deoarece ne zici noua ca aproape 8 (opt) milioane de alegatori au votat la acel referendum pentru varianta de parlament cu 300 de deputati si senatori! Eu as zice ca dumneata confunzi cu referendumul pentru destituirea Kiorului,cel in care s-au prezentat la vot 8 (opt) milioane si au votat pentru demitere 7,4 milioane!
Si?
Ca referendum este atunci cand unii voteaza iar altii spun ca nu-I valabil,ba mai baga poporul sau pe liderii sai la puscarie,cu suspendare,acolo unde ar trebui sa intre,fara suspendare,jupanul dumitale,pentru tradare de patrie.