Deși conducerea Guvernului a fost schimbată, totuși primarii sunt invitați să semneze proiectele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astfel că în cursul acestei săptămâni primarul comunei Berchişeşti, Violeta Țăran, a semnat contractele de finanţare pentru modernizarea şcolii nr. 2 şi construcţia unei noi grădiniţe, iar primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a semnat pentru reabilitarea Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret.

 

Adrian Popoiu a precizat că valoarea contractului este de circa 777.000 de lei. El a precizat că tot pentru acest colegiu, Primăria Siret a depus un proiect european pentru construirea unei clădiri cu ateliere și laboratoare pentru învățământul profesional și tehnic și dotarea acestora.

 „Prin acest proiect solicităm finanțare pentru reabilitarea celor două clădiri în care îşi desfășoară activitatea această grădiniță, extinderea unui corp de clădire și dotarea cu mobilier, aparatură electronică și echipamente tehnice. Mulțumesc echipei din cadrul Primăriei Siret care a lucrat zi de zi la elaborarea acestor proiecte. Programul a fost lansat pe data de 4 decembrie iar termenul de depunere a inceput să curgă din data de 4 ianuarie”, a precizat primarul din Siret.

În acelaşi timp, el a amintit că la începutul acestui an Primăria Siret a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Normal „Luminița” din Siret.

Pentru comuna Berchișești cele două investiții erau vitale pentru comunitate, îndeosebi pentru generaţiile viitoare.

„Sunt bucuroasă deopotrivă pentru cele două contracte, mai ales pentru noua grădiniţă pentru micuţii din Berchişeşti, având în vedere că fosta clădire în care a funcţionat grădiniţa era veche de aproape 100 de ani!
Cu ajutorului lui Dumnezeu şi în funcţie de primirea banilor, sper ca investiţiile de la şcoală şi noua grădiniţă să fie finalizate cât mai grabnic, în aşa fel încât anul viitor să recepţionăm cel puţin una dintre lucrări!”, a spus Violeta Tăran.

Lucrările la cele două obiective de investiţii vor începe imediat după ce Primăria comunei Berchişeşti va intra în posesia primelor fonduri transferate din partea Guvernului.

Și primarul comunei Baia, Maria Tomescu, a fost invitată la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, unde a semnat proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare în comuna Baia, care are o valoare de 6.928.508,00 și proiectul de reabilitare a Școlii nr. 2 care are o valoare de 965.860 lei

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.