Liberalii, prin vocea prim- vicepresedintelui Partidului National Liberal, Mihai Razvan Ungureanu, au anuntat luni doua miscari prin care vrea sa ii dea sah-mat premierului Victor Ponta. Fostul premier a precizat ca o delegatie a noului PNL se va intalni marti cu o parte din reprezentantii ambasadelor occidentale la Bucuresti. De asemenea, MRU a precizat ca se va cere si o comisie de ancheta in cazul stergerii datoriilor Rompetrol, de catre Guvernul Ponta.

”O delegatie a conducerii partidului se va intalni cu o parte din ambasadele de la Bucuresti pentru a discuta continutul motiunii de cenzura. (…) Vom solicita instituirea unei comisii de ancheta, la nivelul comisiei de buget finante, pe problema Rompetrol.”, a precizat senatorul PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, în cadrul unei moțiuni de cenzură.

Reamintim că liberalii au depus, vineri, moțiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor”. În acest sens, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a declarat că unul din principalele motive pentru care solicită retragerea încrederii Guvernului este îngrădirea dreptului cetăţeanului la vot.

Această moţiune a fost depusă în aceeaşi zi în care DNA a demarat urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.