Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat, astăzi, ce decizie de ultimă oră au luat liberalii pentru demiterea premierului Victor Ponta.

Liberalii inițiază o moțiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta, a anunțat Alina Gorghiu, precizând totodată că, astăzi, PNL începe campania de strângere de semnături în acest sens, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Alina Gorghiu acuză faptul că România are un premier urmărit penal, care „a cerut un fel de azil medical în afara Uniunii Europene” și precizează ce ar trebui să prevadă textul Constituției în situația în care un prim-ministru ca Victor Ponta nu ar vreasă demisioneze din fruntea Executivului.

„România are un premier urmărit penal, care rămâne bine-mersi în funcție prin diverse tergiversări, deși nu mai are legitimitate. Victor Ponta a cerut un fel de azil medical în afara Uniunii Europene, închipuindu-și că acest lucru îl scutește să dea ochii și cu justiția, și cu opinia publică din România, și cu opoziția, și cu președintele României. PNL a decis să inițieze o campanie de strângere de semnături de la cetățeni, pentru demiterea premierului autoexilat și autosuspendat, Victor Ponta. Va fi moțiunea de cenzură a cetățenilor, cea de-a doua, după votul din noiembrie 2014. Totodată, suntem de părere că în Constituția României este necesară o formulă prin care un premier ca Victor Ponta, lipsit de decență și care nu are în vocabular cuvântul DEMISIE, să plece înainte de a afecta credibilitatea țării și de a bloca, pentru propria ambiție, o întreagă administrație. Viitoarea Constituţie trebuie să prevadă posibilitatea revocării din funcţie a premierului de către preşedinte, în condiţiile în care premierul e urmărit penal”, a scris cu puțin timp în urmă, Alina Gorghiu, pe pagina sa de socializare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.