PNL se pregătește de marea încercare de dărâmare a Guvernului Ponta, asta deși liberalii conștientizează faptul că nu prea au mari șanse de reușită.

Secretarul General al PNL, Marian Petrache, a declarat, în cadrul unui interviu acordat realitatea.net că nu crede că liberalii vor reuși să doboare prea curând Guvernul Ponta.

Întrebat de câți parlamentari mai are nevoie PNL pentru a schimba majoritatea parlamentară, în contextul în care Klaus Iohannis a transmis, în septembrie 2014, că, dacă va fi președinte, PNL va iniția o moțiune de cenzură, Marian Petrache a precizat că în ultima ședință a Biroului noului PNL au stabilit că vor depune moțiunea „la timpul potrivit, pe teme de mare actualitate, în această sesiune legislativă”. 

Totodată, Petrache a punctat că vor stabili și subiectul, și data, la viitorul Consiliu Național, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

„Da, în ultima ședință a Biroului noului PNL am stabilit că vom depune moțiunea la timpul potrivit, pe teme de mare actualitate, în această sesiune legislativă. Nu am stabilit data, vom stabili și subiectul, și data, la viitorul Consiliu Național, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lui mai.

Dar a ajuns să fie singura discuție legată de noi, asta cu intratul la guvernare. Și mi se pare că se face prea mult tapaj. Orice partid își dorește să intre la guvernare. Mi se pare firesc ca un partid de talia PNL și PSD să fie gata să intre la guvernare și să aibă un program de guvernare. Asta nu înseamnă că ăsta e singurul lui scop, că altceva nu mai face, nu mai trăiește dacă nu intră la guvernare, mai ales dacă condițiile nu sunt create. Se întâmplă ceva în România acum: aduceți-vă aminte de prima declarație a lui Klaus Iohannis, după ce a fost ales președinte, deci până să ajungă la Cotroceni, când făcea un apel la partidele parlamentare să țină cont de mesajul dat de alegători la votul de pe 16 noiembrie și să răspundă pozitiv tuturor cererilor de arestare din Parlament. Uitați-vă că în Parlament, există o falie, cine vrea să fie corect și onest: PNL, care clar a înțeles mesajul, cu mici excepții dintre membri, ori că nu au fost la vot, ori că nu au votat.”, a afirmat Marian Petrache.

Întrebat dacă este mulțumit de modul în care Alina Gorghiu conduce partidul, Marian Petrache a transmis că este foarte mulțumit de relația cu Alina Gorghiu, punctând că lucrurile merg din ce în ce mai bine.

„Astăzi când vorbim, PNL-ul are într-adevăr, o conducere colectivă. Eu sunt foarte mulțumit de relația cu Alina Gorghiu, și cred că și ceilalți colegi, facem o echipă, și contrar la ceea ce așteptam noi, să știți că lucrurile merg din ce în ce mai bine. Când spun contrar la ceea ce mă așteptam, mă refer la procesul de fuziune, care este foarte greoi, ca să nu să înțeleagă greșit, dar Alina merge în teritoriu, ați văzut, vorbește cu oamenii, are abilitatea, are forța, să facă ce face un președinte de partid.”, a afirmat Marian Petrache. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.