Deputații Partidului Național Liberal Suceava au transmis un comunicat de presă în care susțin că nu au votat proiectele PSD privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, Codul Administrativ sau Codul Silvic pentru că nu pot  susține aceste inițiative legislative, care fac mai mult rău decât bine românilor.

Redăm în continuare comunicatul transmis de deputații PNL de Suceava:

„Având în vedere declaraţia PSD Suceava, prin care suntem acuzaţi, deputaţii suceveni, de ipocrizie,necunoaşterea realităţii,ignoranta sau naivitate pentru că nu am votat proiectele PSD privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, Codul Administrativ sau Codul Silvic ,aducem la cunoştinţa faptul că nu am votat aceste inițiative legislative, cu bună ştiinţă şi aducem argumente, de bun simţ, care arată că suntem într-adevăr preocupaţi, atât de soarta romanilor, cât şi a României şi nu putem susţine inițiative care fac mai mult rău decât bine românilor.
Suntem pe deplin conştienţi de necesitatea începerii exploatărilor de gaze în Marea Neagră, însă nu în condiţiile în care legea a fost adoptată fără un studiu de impact, după negocieri purtate de Liviu Dragnea, în spatele uşilor închise.
Astfel, prin legea offshore, PSD şi ALDE cresc dependența României de gazul rusesc,alungă investitorii străini şi dinamitează interesul de securitate energetică. PSD minte când spune că prin această lege 50% din producţie va fi vândută pe platformele de tranzacţionare din România, deoarece legea nu împiedică pe nimeni,din exterior, să vină să cumpere gaz din România. De altfel, legea poate avea ca efect retragerea investitorilor străini şi implicit, pierderea a miliarde de euro de către statul român.
Prin noul Cod administrativ PSD demonstrează, încă o dată, că nu urmărește decât să își mențină în continuare controlul în administrație şi legiferează epurările politice.
Administraţia se întoarce ,practic, la perioada de dinainte de 1989 când politicul controla absolut tot. Dispare noţiunea de concurs pentru ocuparea funcţiilor publice, angajările se vor face după propriile interese şi se va deprofesionaliza întregul sistem administrativ.
Se revine la politizarea funcțiilor de prefect și subprefect, prin scoaterea acestor funcții din categoria înalților funcționari publici și transformarea lor în funcții de demnitate publică.
Totodată, directorii din deconcentrate ( Direcţia Silvică, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar etc.) devin demnitari ai statului român, cu rang de subsecretar de stat.Nu vor mai susţine niciun fel de concurs , ci vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie de către ministrul de resort.
Este vorba de aproximativ 2.000 (!!!) de funcții, România devenind țara cu cei mai mulți demnitari, fapt ce va determina o creștere exagerată a cheltuielilor publice .
Prin adoptarea acestui Cod în forma propusă de PSD-ALDE, România riscă să piardă alocarea financiară a programului POCA pentru perioada 2014-2020, adică 553,19 milioane de euro, Uniunea Europeană avertizând deja în acest sens.
Să nu uităm că PSD a creat ,în 2107, criza lemnului de foc , iar prin modificările aduse Codului Silvic acesta criza nu se va rezolva, deşi PSD pozează în bunul samaritean.
Astfel, prin amendamentul adus de PSD şi deputatul Emanuel Havrici, se va întârzia foarte mult exploatarea produselor accidentale, prin impunerea celor două proceduri de licitaţie pe SEAP şi o procedură de licitaţie pe picior. Lemnul se va deprecia şi există riscul infestării arborilor pe picior,în aşa fel încât lemnul la populaţie tot nu va ajunge .
De altfel, fostul ministru PSD al apelor şi pădurilor , Doina Pană, iniţiatoarea Legii 55, privind Codul Silvic, a solicitat, în plenul Parlamentului să nu fie votată legea , tocmai din cauza aberaţiilor care au fost introduse în cuprinsul legii de către comisia din care face parte deputatul Havrici. Doina Pană a votat împotriva proiectului de lege, arătând faptul că , prin modificările aduse, rolul social al pădurii,de ajutorare a oamenilor cu lemn de foc, este total neglijat .
Soluţia ar fi fost ca legea să fie în acord cu necesităţile comunităţilor locale şi industria masei lemnoase autohtone locale. Fiecare ocol silvic să stabilească, împreună cu primăria, de comun acord, cantitatea de lemn posibilă de exploatat, atât pentru operatorii economici, cât şi pentru populaţie.
În aceste condiţii este firesc votul dat în Camera Deputaţilor, în deplin acord cu interesele sucevenilor care ne-au trimis pentru a-i reprezenta şi nu pentru a vota legi care, sub o aparenţă de bună intenţie ascund de fapt…altceva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.