PNL va cere justiţiei să verifice dacă în şedinţa în care a fost adoptată OUG 20 privind majorările salariale s-a respectat cvorumul prevăzut în Regulament, a declarat miercuri liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, afirmând că liberalii vor contesta legea la CCR.

“Grupul parlamentar PNL se va adresa justiţiei pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această şedinţă şi că s-au adoptat acte normative prin fraudara votului”, a declarat Nicolăescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, care a respins solicitarea liberalilor de reluarea a votului.

PNL va sesiza şi legea pentru creşterea salariilor la CCR de îndată ce va fi semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să ia în calcul “probele zdrobitoare” pe care liberalii le-au pus la dispoziţie pentru a proba cvorumul.

“În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziţie majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să se uite pe el, nici nu a vrut să ia în consideraţie faptul că sunt puşi în faţa unor documente pe care ar trebui să le analizeze şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză”, a spus Nicolăescu.

Deputatul PNL a contestat şi supunerea la vot a solicitării de verificare a cvorumului prin apel nominal, afirmând că în Regulament nu se specifică că se supune la vot solicitarea unui lider de grup de a se verifica cvorumul prin apel nominal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.