Vineri, 9 ianuarie, în jurul orei 15:30, reprezentanții ISU am fost anunţaţi că în localitatea Crucea, în zona numită „Colacu”, râul Bistriţa a ieşit din albia minoră, aceasta fiind blocată de un pod de gheaţă ce se întindea pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri.

Conform detașamentului ISU scurgerea se realiza prin albia majoră a râului şi punea în pericol o gospodărie, în cazul în care debitul ar fi crescut mai mult.

“Am intervenit la faţa locului cu două echipaje de militari de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu jandarmi şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea. Am realizat un dig din saci de nisip, pe o distanţă de 30 de metri, astfel încât, în cazul creşterii debitului apei, să nu fie inundate locuinţa şi anexele aflate sub ameninţare”, se arată în comunicatul ISU Suceava.

În acest moment, situaţia se află sub contro. Prefectul Florin Sinescu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, s-au aflat în zona localităţii Crucea şi au monitorizează situaţia de acolo, urmând ca, dacă se impune, să fie luate şi alte măsuri de protecţie.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.