Podul din localitatea Milișăuți, situat pe DN 2H, la km 4+760, a fost redat circulației, luni, 17 decembrie 2018, în urma lucrărilor efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.

Evenimentul a avut loc, în prezența prefectului județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, a Autorităților Locale, a Poliției Rutiere și a reprezentanților DRDP Iași.
Reamintim că, din motive de siguranță, podul a fost închis circulației în prima zi a lunii iulie a acestui an, pe fondul ploilor abundente, care au condus la deplasarea uneia dintre pile. Ulterior, în urma expertizelor tehnice, s-a optat pentru soluția detonării pilei afectate și a ultimelor două deschideri ale podului.

Lucrările de reparații au fost efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.

„A fost un efort susținut al colegilor din DRDP Iași, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție în regim de urgență, astfel că, la finele lunii august am putut începe lucrările. Din motive de operativitate, s-a optat pentru detonarea pilei numărul 6 și a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora. Mulțumim pe această cale constructorului, care a dat dovadă de operativitate și seriozitate maximă, dar și autorităților locale și județene, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre, de la închiderea circulației și până la finalizarea lucrărilor”, a declarat ing. Romeo Caciuc, șeful Secției Drumuri Naționale Suceava.
Prezentă ieri la Milișăuți,  Mirela Adomnicăi, prefectul județului Suceava, a salutat redeschiderea circulației pe pod, subliniind totodată eforturile depuse de echipele DRDP Iași și ale constructorului, pe care le consideră „un act de normalitate”.
Nu în ultimul rând, reluarea circulației pe acest obiectiv a fost bine primită de primarul din Milișăuți,  Mircea Laurus, care, pe perioada lucrărilor, a organizat un pod provizoriu, din tuburi, pentru a asigura accesul riveranilor.

„Țin să mulțumesc pe această cale DRDP Iași și d-lui director Ovidiu Laicu, dar și constructorului, care s-a mobilizat zi și noapte pentru a finaliza într-un timp scurt lucrările”, a declarat edilul.
Mai menționăm că lucrările au costat 6,4 milioane de lei și au durat efectiv trei luni și jumătate. În tot acest timp, s-a procedat la reconstruirea noii pile a podului și montarea a 12 grinzi din beton precomprimat comandate în afara țării, aferente celor două deschideri, culminând cu refacerea căii de rulare, turnarea a două straturi asfaltice, amenajarea trotuarelor și a parapetului pietonal.

Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 m, șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m. Obiectivul este unul de importanță majoră pentru județul Suceava, fiind o punte de legătură între Suceava, Rădăuți, Putna și Câmpulung Moldovenesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.