Deși se vorbește de ani buni de administrația performantă din comuna Poiana Stampei, aceasta este departe de a se rezuma la proiecte de întreținere a ceea ce s-a realizat până acum și continuă să se remarce, să devină un exemplu de bune practici și să ridice standardele atunci când vine vorba de ceea ce poate face o autoritate locală pentru oamenii săi.

Viziunea primarului pe care oamenii l-au ales la cârma localității, precum și exigența edilului Viluț Mezdrea când vine vorba de calitatea lucrărilor și a serviciilor, au făcut din Poiana Stampei un etalon în rândul administrațiilor locale, către care se uită cu admirație întreg județul și nu numai.

Și poate dacă erați tentați să vă întrebați ce s-ar mai putea construi în Poiana Stampei, când toate sunt la locul lor, ei bine, primarul Viluț Mezdrea anunță construirea unui Bloc ANL pentru tinerii din comună.

Prima clădire cu lift din localitate va avea cinci garsoniere, 17 apartamente cu două camere, precum și două apartamente cu trei camere și va fi construită în centrul comunei pe terenul achiziționat de Primărie de la DORNA LACTATE S.A.

 

Primăria participă, pe lângă alocarea terenului, și cu o cofinanțare de peste 600.000 de lei, valoarea întregii investiții, realizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Agenția Națională pentru Locuințe, ridicându-se la aproape 8.000.000 de lei.

„Practic, Primăria se va ocupa de utilități, de amenajarea peisagistică, de parcări și trotuare, dar și de toate detaliile necesare pentru ca lucrarea să fie una de înaltă calitate. Pentru că am intrat în linie dreaptă cu etapa de desemnare a câștigătorului pentru proiectare și execuție, îmi exprim speranța că vom da startul lucrărilor chiar în primăvară”, a spus edilul de la Poiana Stampei.

Succesul acestei idei de a construi un bloc ANL în comună este incontestabil, în acest moment existând peste 100 de cereri pentru locuințele care se închiriază tinerilor cu vârste cuprinse 18 si 35 de ani. Numărul mare de cereri este lesne de înțeles, în condițiile în care Primăria le oferă tinerilor care vor să își întemeieze o familie posibilitatea intimității unei vieți în doi care să le permită să fie proprii lor stăpâni. 

„Este un proiect pe care mi l-am dorit pentru comuna noastră și sunt bucuros  că am reușit să îi convingem pe cei de la Ministerul Dezvoltării că tinerii din Poiana Stampei nu trebuie să se  mute la oraș pentru a sta la bloc. Va fi, așadar, încă o clădire importantă în puzzle-ul de ansamblu la care lucrăm de ceva ani și pe care ni-l dorim perfect”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul Viluț Mezdrea.

Referitor la etapa în care se află proiectul, trebuie spus că în luna decembrie a anului 2021 a fost lansată procedura de achiziție privind serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor, iar miercuri, 26 ianuarie, a avut loc deschiderea ofertelor depuse. În perioada următoare se vor evalua ofertele și se vor contracta serviciile în cel mai scurt timp, în cazul în care nu vor fi depuse contestații care să întârzie demararea proiectului.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 luni calendaristice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.