O întâlnire cu factori implicați în turism pentru a dezbate mai multe teme de actualitate are loc luni, 6 noiembrie, la Consiliul Județean Suceava.

La întâlnire sunt invitați să participe toți cei care activează în domeniul turismului – asociațiile de turism, reprezentanții structurilor de cazare, agențiile de turism, primarii din localitățile cu potențial turistic, centrele de informare turistică din județ.

Se va discuta despre Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru județul Suceava, despre infrastructură și Master-Planul de Transport pentru județul Suceava, se va contura calendarul și acțiunile pentru perioada următoare, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, axa principală fiind Proiectul Crăciun în Bucovina. De asemenea, se va discuta și despre completarea Calendarului Centenar, acțiuni care vor fi organizate în perioada 28 Noiembrie 2017 – 1 Decembrie 2018.

În acest context vreau să spun că vom continua să încurajăm și să acordăm sprijinim pentru ca tot mai multe localități să devină stațiuni turistice. Cred că, deja, foarte multe dintre acestea îndeplinesc condițiile, atât ca infrastructură cât și ca obiective turistice pe care le au. Mă gândesc la Mălini, Vama, Putna, Solca, Cacica, Sadova, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Moldovița, Mănăstirea Humorului și multe, multe altele –  lista poate oricând continua”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Acesta a susținut că va face toate demersurile pentru ca aceste localități dar și altele care vor urma, să fie recunoscute ca stațiuni turistice.

Însăși Bucovina, ca entitate turistica, este de interes național și internațional și ca atare continui să solicit ca Bucovina să fie declarata Pol de dezvoltare turistică, spre a fi inclusă într-un program de investiții adecvat”, a conchis Gheorghe Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.