Sunt tot mai multe situțiile în care conducătorii auto reclamă faptul că unele firme au majorat prețul poliței RCA, chiar dacă șoferii nu au fost implicați în incidente rutiere. 

De anul trecut, de când Autoritatea de Supraveghere Financiară a schimbat tarifele de referință pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă, atât reprezentanții firmelor de service auto, dar și șoferii se plâng că firmele de asigurare umflă nejustificat prețul polițelor.

Un șofer de 78 de ani a plătit, anul trecut, 333 de lei pentru o asigurare de 12 luni. Anul acesta, aceeasi firmă i-a cerut 768 de lei, scrie Antena1. Sunt și cazuri în care prețul RCA a scăzut, dar infim. De exemplu, un șofer de 30 de ani cu bonus 1 plătește acum 361 de lei, pe 6 luni, față de 380 de lei cât a plătit anul trecut.

Firmele de asigurare susţin că au apărut situaţii noi. O categorie care anul trecut era considerată de risc acum plăteste mai puţin, pentru că nu s-au înregistrat accidente. Tarifele de referinţă pentru RCA s-au modificat la finalul anului trecut. De atunci, cei care plătesc mai mult sunt șoferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice.

 

Sursa: www.dcbusiness.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.