Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte din nou, după ce s-au dublat sau chiar triplat în ultimele luni. Sunt efectele negative ale falimentului City Insurance.

În perioada următoare, poliţele RCA ar putea fi din ce în ce mai scumpe, iar explicaţia este una cât se poate de simplă. A fost mărită cota pe care companiile de asigurare trebuie să o plătească spre fondul de garantare. Până acum, aceasta era de 1% din volumul primelor brute, însă din februarie ar putea ajunge la 2,5%. Asta înseamnă că lunar vor merge spre fondul de garantare zeci de milioane de euro în plus, pentru a se mai putea acoperi din gaura lăsată de falimentul companiei City Insurance. Este foarte posibil ca în perioada următoare preţul poliţelor RCA să fie mai mare şi, spun specialiştii din domeniu, preţurile ar putea creşte cu peste 5 procente, poate chiar 10.

Despăgubiri după falimentul City Insurance

Până acum au fost despăgubiţi foarte mulţi şoferi, după falimentul City Insurance, iar până la finalul anului 2021 valoarea acestor despăgubiri depăşeşte suma de 22 de milioane de lei. E vorba despre aproape 200.000 de dosare deschise de şoferi care aşteaptă să-şi primească banii, după ce au fost loviţi în trafic de maşini care aveau poliţe deschise la City Insurance. Când această companie a intrat în faliment, avea aproximativ 3 milioane de clienţi, şoferi care au în continuare poliţele active, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.