Poliţiştii au reuşit să descopere un depozit de ţigarete de contrabandă pe raza comunei Ulma şi să identifice în trafic un vehicul utilizat la transportul ţigaretelor de contrabandă.

Pentru făptaşi au fost întocmite dosare penale, o persoană fiind reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava, tototadă fiind confiscate 11.000 de pachete de ţigări conţinând 220.000 bucăţi ţigarete de contrabandă. De asemenea, au fost confiscate sume în lei şi valută în valoare de 9.000 lei. Totodată, a fost indisponibilizat şi un vehicul în valoare de 35.000 lei.
La data de 2 martie, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi ai posturilor de poliţie din zona de competență, în baza activităţilor investigative desfăşurate şi a informaţiilor obţinute au organizat o acţiune în cadrul căreia au identificat într-o construcţie din lemn din proximitatea unui imobil de pe raza comunei Ulma, 8.000 pachete de ţigarete de provenienţă duty-free, în valoare de aproximativ 80.000 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și tragere la răspundere penală.

Ulterior, la data de 2 martie., în jurul orei 18.45, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier, pe DN 2, în localitatea Dărmăneşti, a oprit autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani din județul Vrancea, ocazie cu care, în urma controlului autoturismului, în portbagaj, au fost identificate 3.000 pachete ţigarete de provenienţă duty free şi proveninţă ucraineană.
Cercetările au fost preluate de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, polițiștii stabilind faptul că, bărbatul a achiziţionat țigările de pe raza oraşului Siret de la o persoană necunoscută contra sumei de 11.000 lei, urmând să fie comercializate pe raza judeţului Vrancea.
În urma cercetărilor, au fost confiscate cele 3.000 pachete de țigări, în valoare de 30.000 lei, precum și suma 9000 lei . Autoturismul, în valoare de aproximativ 35.000 lei a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, suspectul fiind reținut pentru 24 ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.