Poliția Română a transmis un mesaj pentru Timofte Andreea-Ștefana și Ciobanu Andreea-Sînziana, din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, care au intervenit cu profesionalism pentru aplanarea unui conflict provocat de un bărbat înarmat cu o sabie.

Mai exact, luni, 15 iunie, în jurul orei 11:00, Poliția mun. Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de o persoană anonimă despre faptul că un bărbat a fost agresat.  La fața locului s-a deplasat patrula de ordine publică din cadrul Poliției Mun Fălticeni care l-au identificat pe un bărbat de 40 ani, din mun. Fălticeni, ce prezenta urme vizibile de violență. Acesta a declarat verbal că a fost lovit de către S. Iulian Ioan, de 25 ani, din mun. Fălticeni. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Fălticeni pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La ora 11.30 Poliția mun. Fălticeni a fost din nou sesizată telefonic prin SNUAU 112 despre faptul că o altă persoană a fost agresată la intersecția străzilor Filaturii cu Bld 2 Grăniceri din localitate.

La fața locului s-a deplasat aceeași patrulă, iar când au ajuns au observat un bărbat care alerga după mai multe persoane având asupra sa un cuțit. La sosirea organelor de poliție bărbatul, identificat ulterior în persoana lui S. Iulian, de 50 ani, din localitate, s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a lovit cu cuțitul în aceasta producând avarii aripei stânga față și oglinzii stânga față.

S. Iulian a fost încătușat și transportat la sediul Poliției Mun. Fălticeni.

 

În urma cercetărilor efectuate s-a reținut următoarea situație de fapt:

în jurul orei 11.10, în timp ce se afla în fața unui magazin din mun. Fălticeni, un bărbat a fost lovit, de mai multe ori de către S. Iulian-Ioan din mun. Fălticeni. Considerând că vânzătorul de la magazin ar fi sesizat organele de poliție cu privire la agresiunea comisă în dauna persoanei vătămate, suspectul S. Iulian-Ioan i-a reproșat acestuia aceste aspecte,  adresându-i injurii. Ulterior, în sprijinul lui S. Iulian-Ioan a venit tatăl său, S.  Iulian, care era înarmat cu o baionetă și  o sabie de panoplie.

S. Iulian a lovit cu baioneta pe care o avea asupra sa autospeciala de ambulanță, în zona panoului stânga-spate, precum și autoutilitara de poliție aparținând IPJ Suceava, parcată pe Bld. 2 Grăniceri din mun. Fălticeni.

Prin acțiunile lor, suspecții S. Iulian-Ioan și S. Iulian au tulburat ordinea și liniștea publică de pe Bld. 2 Grăniceri și au provocat indignarea cetățenilor. 

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că S. Iulian, în momentul în care în zonă a venit echipajul de poliție compus din agenții Timofte Andreea- Ștefana și Ciobanu Andreea-Sînziana, nu a exercitat niciun fel de acte de violență sau amenințări cu acte de violență asupra agenților de poliție. Pentru imobilizarea agresorului, agenții de poliție au folosit spray-ul iritant-lacrimogen și l-au încătușat și condus la sediul Poliției mun. Fălticeni.

Bărbatulde 40 de ani care a fost agresat a fost transportat la Spitalul mun. Fălticeni pentru îngrijiri medicale, ocazie cu care i s-a stabilit diagnosticul „hematom periorbital drept, epistaxis post traumatic, excoriații faciale și piramidă nazală, contuzie și excoriații față dorsală mână dreaptă”, fără a rămâne internat.

S. Iulian-Ioan a fost transportat la Spitalul mun. Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „otoragie, TCC acut” și ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava, pentru îngrijiri de specialitate, rămânând internat.

Prin ordonanța din 15.06.2020 organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Mun. Fălticeni – BIC au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții S. Iulian pentru săvârșirea a 3(trei) infracțiuni de „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice” și S. Iulian- Ioan  pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „distrugere”, „amenințare”  și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

La aceeași dată, procurorul a confirmat ordonanța organelor de cercetare penală.

Prin ordonanţa din 15 iunie 2020 organele de cercetare penală au dispus reţinerea suspectului S. Iulian pe o durată de 24 ore, începând de la data de 15.06.2020, ora 20.30 și au introdus suspectul în CRAP al IPJ Suceava. La 16.06.2020 suspectul Stratulat I. urmează a fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunerea de luare a măsuri preventive a controlului judiciar. Cu privire la suspectul S. Iulian-Ioan, în funcție de evoluția stării de sănătate, se va dispune procedural.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „lovirea sau alte violențe”, „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.