De o bună perioadă de vreme, Primăria orașului Gura Humorului depune eforturi susținute de a face cunoscut orașul la nivel european și, de ce nu, mondial.

Prin lărgirea posibilităților de practicare a sporturilor, în toate anotimpurile, sau prin înmulțirea evenimentelor culturale, edilii tind să atragă turiști din toate categoriile de vârstă, pe tot parcursul anului. Modernizarea Casei de Cultură și aducerea regizorului Mihai Mărgineanu pentru a conduce activitățile culturale organizate de oraș sunt numai doi dintre pașii făcuți spre o dezvoltare atractivă.

Orașul găzduieşte festivaluri de film, organizează altele de epigramă, poezie și proză satirică și este primitor cu taberele de creație ale plasticienilor, deoarece este știut că participanții la astfel de evenimente promovează localitatea în țările din care provin, orașul Gura Humorului devenind astfel mai cunoscut pe plan internațional.

În acest context, un colectiv internațional de plasticieni condus de Nicoleta Zagura a revenit în zonă, după o primă incursiune încununată de succes, cu un proiect ambițios, acela de a ilustra moștenirea spirituală a lui Mihai Eminescu. Primele zile au fost destinate documentării, atât în România cât și în Ucraina, iar acum pictorii lucrează la edificarea proiectelor plastice.

Cu prilejul revenirii în Bucovina, pictorița Nicoleta Nicorici a expus ieri la Muzeul Tradițiilor și Obiceiurilor Populare din Gura Humorului o parte din tablourile sale, care urmează să fie expuse la Muzeul Țăranului Român foarte curând.

Profitând de spiritualitatea deosebită a Bucovinei, de tradițiile care supraviețuiesc aici, plasticienii doresc să lărgească arealul spiritual al Luceafărului poezie românești spre alte zări de frumusețe, complementare. Le dorim mult succes în demersul lor artistic și așteptăm cu nerăbdare rezultatul muncii lor.

La prezenta tabără participă următorii plasticieni :

Asimionese Petru – Ukraine

Chetrari Cristina – R.Moldova

Valentina Brâncoveanu – R.Moldova

Iulian Mita – R.Moldova

Federico Ramos Salas – Mexic

Maria Fălie – România

Andreea Dobranici – România

Nicoleta Nicorici – România

Mario Calcagnile – Italia

Nicoleta Zagura – România

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.