Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că, în momentul de față, instituția pe care o conduce are 10 facultăți, cu un total de aproximativ 10.000 de studenți.

Anul acesta avem la admitere un număr de 42 de programe de licență și 37 de programe de masterat. În principiu le avem pe cele de anul trecut. Lipsește câte un program care a fost mai puțin căutat în anii trecuți. Avem și unul nou, interesant,  «Poliție Locală», un program,  după părerea mea, absolut necesar pentru că, în principiu, cei care lucrează în Poliția Locală ar trebui să aibă și studii superioare și în special să aibă studii de administrație publică și de drept”, a declarat Valentin Popa.

Programul de studii universitare de licență „Poliție locală” va avea o durată de trei ani de zile, în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat pentru acest an și un număr record de locuri bugetate.

Avem un număr record de locuri bugetate. Avem 1175 de locuri la licență, 540 de locuri la master și 33 de locuri la doctorat. În fiecare an de când sunt rector avem un număr record de locuri bugetate. Suntem o universitate de stat și pentru asta ne batem. Nu ne propunem neapărat să facem studii superioare cu taxă, cum face o universitate privată. Noi luptăm pentru locuri bugetate, pentru a oferi învățământ gratuit sau cât mai aproape de gratuitate studenților”, a precizat Valentin Popa.