În perioada martie – aprilie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava derulează campania ,,Prevenire pentru toţi, siguranţă pentru fiecare”.

Campania urmăreşte informarea tinerilor din unităţile şcolare gimnaziale şi liceale cu privire la reguli minime de reducere a victimizării şi evitării situaţiilor de risc infracţional sau victimal. Prin activităţi interactive, poliţiştii promovează recomandări menite să genereze siguranţa tinerilor odată cu apropierea vacanţei de Paşti dar şi în contextul infracţionalităţii specifice sezonului cald.

politist pt o ziLa nivelul judeţului sunt programate peste 100 de activităţi, unele dintre acestea fiind asociate şi acţiunilor ce urmează a fi desfăşurate sub egida ,,Şcoala Altfel 2015”.

Din experienţa proiectelor şi campaniilor anterioare poliţiştii au înţeles că, pentru a fi receptivi, copiii trebuie direct implicaţi în activităţi interactive şi trebuie motivaţi prin identificarea unor canale şi tehnici de comunicare şi relaţionare directă. Astfel, în săptămâna 23 – 27 martie 2015, poliţiştii de prevenire au desfăşurat în cadrul campaniei o activitate – concurs ,,Poliţist pentru o zi”.

Activităţile s-au desfăşurat cu precădere în mediul rural, în centrele de plasament şi în unităţile şcolare de învăţământ special, în aceste medii riscul de victimizare fiind unul crescut.

Tinerii au pătruns în tainele meseriei de poliţist, au vizionat filme educative şi au participat la concursuri interactive cu tematică preventivă. politist pt o zi3

Peste 100 de tineri au fost ,,poliţişti pentru o zi” şi 50 de copii au câştigat premii oferite de poliţişti cu sprijinul Romania Children Humanitarian Foundation, constând în rucsacuri, rechizite, cărţi, articole de papetărie şi birotică.

Însă, cel mai de preţ premiu pentru copii a fost să îmbrace haina de poliţist, să simtă pentru o zi că sunt utili comunităţii pe care o deservesc. Au fost momente care i-au motivat, i-au ambiţionat şi responsabilizat pe tinerii instituţionalizaţi în Centrul Laurenţia Ulici din Gura Humorului care nu au beneficiat de suportul, dragostea şi încurajările familiei, dar care au găsit în poliţişti modele comportamentale şi profesionale.

Activităţi similare au fost organizate şi în comuna Stroieşti, dar şi în mediul rural arondat zonelor Siret şi Rădăuţi.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.