Polițiștii suceveni prezenți în stradă pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, inclusiv a traficului rutier în siguranță, au constatat duminică, 23 iunie, 12 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Totodată, au fost aplicate și 280 sancțiuni contravenționale, în valoare de 64.450 lei, din care 212 pe linie rutieră (105 pentru depășirea limitei legale de viteză), 49 la Legea nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 15 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 la alte acte normative. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

În comuna Bilca, polițiștii au oprit pentru control autoturismul  condus de un bărbat de 34 ani, din comuna Frătăuții Noi, posesor al permisului de conducere categoria „B”.Întrucât emana miros de băuturi alcoolice și avea o vorbire incoerentă, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06  mg./alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde acesta a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Un tânăr de 23 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, posesor al permisului de conducere categoria „B”, a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din localitatea de domiciliu, fiind înregistrat cu aparatul radar din dotarea poliției, circulând cu viteza de 79 km/h în localitate. Fiind oprit pentru depășirea vitezei, a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că avea o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.