Poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au desfăşurat în perioada 30 mai – 01 iunie 2016 o serie de activităţi menite să promoveze drepturile copiilor, dar şi să îi responsabilizeze pe aceştia cu privire la potenţialele riscuri şi pericole.

1 iunie Scoala Filadelfia 2Întâlnirile cu elevii, profesorii, dar şi cu părinţii s-au desfăşurat cu preponderenţă în mediul şcolar, peste 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani participând la activităţi interactive cu tematică şi componentă preventivă.

Poliţiştii de prevenire au desfăşurat o acţiune de amploare la Şcoala Filadelfia la care au participat peste 150 de copii, fiind organizată şi o expoziţie cuprinzând autospeciale şi tehnică din dotare, dar şi un număr de dresaj canin. De asemenea, au fost organizate ateliere de prevenire cu diferite tematici: siguranţa rutieră, siguranţa în mediul on-line, siguranţa fizică şi patrimonială a  copiilor, prevenirea dispariţiilor de minori, a plecărilor voluntare şi a absenteismului şcolar, prevenirea violenţei în şcoli. Copiii au primit materiale de informare, ghiduri şi broşuri preventive şi au vizionat filme educative.

1 iunie centru 3

În data de 01 iunie 2016, în parteneriat cu Organizaţia „Rădăcini şi Aripi” coordonată de Alexandra Hlade şi Selgros Romania Suceava, poliţiştii au organizat, începând cu ora 17:00 în piaţa centrală a municipiului, pe esplanada Casei de Cultura evenimentul „Copilărie în Siguranţă”. Au fost organizate jocuri şi concursuri interactive cu participarea a peste 600 de copii.

Copiii au participat la „Roata Prevenirii” – un joc interactiv structurat pe mai multe domenii, în cadrul căruia tinerii au răspuns la întrebări cu tematică preventivă şi au dobândit cunoştinţe noi privind siguranţa personală. Toţi copiii participanţi au primit premii, constând în cărţi cu mesaje preventive realizate de poliţişti cu sprijinul RCHF Romania.

Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi securitatea copiilor constituie  preocupări prioritare la nivelul instituţiilor statului român având atribuţii legale în materie, autorităţi centrale şi locale, poliţie, toate urmărind prin demersurile lor să vină în sprijinul dezvoltării armonioase şi în condiţii de deplină siguranţă a tinerei generaţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.