Duminică, în jurul orei 13:00, o femeie de 58 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din autoturism o geantă cu bunuri.

Conform unui comunicat al IPJ Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 10:40, partea vătămată a parcat autoturismul pe o alee din Piaţa Agroalimentară Burdujeni, iar după aproximativ 25 de minute, când a revenit, a sesizat faptul că, geamul unei portiere este spart, iar de pe banchetă lipseşte geanta cu documente și un telefon mobil.

Cu ocazia verificărilor efectuate în zona comiterii furtului, geanta a fost găsită abandonată lângă un tomberon din zona pieţii, însă, fără telefonul mobil, prejudiciul fiind de circa 500 lei.

Tot duminică, la ora 00:00, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat poliția despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din autoturism, geanta soţiei sale.

Bărbatul participa, împreună cu soția sa, la o nuntă din comuna Şcheia, iar la plecare, a constatat faptul că geamul unei portiere este spart, iar de pe scaun, lăsată la vedere, lipseşte geanta soţiei, în care se aflau bani, bijuterii și documente.

În ambele cauze s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:

  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;

  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;

  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;

  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;

  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;

  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;

  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;

  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;

  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii atrage de obicei atenţia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.