Miercuri, 11decembrie, în cadrul Planului naţional de Acţiune ,,Pomul de Crăciun”, în urma unor informații obținute privind tăierea ilegală de arbori, agenţii din cadrul Postului de Poliție Vadu Moldovei împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei și ITRSV Suceava, s-au deplasat în U.P. V Fundoaia, unde au constatat că au fost tăiați un număr de 30 de arbori, nemarcați.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că  doi bărbați, ambii din comuna Vadu Moldovei, s-au deplasat, primul la sfârșitul lunii noiembrie, iar cel de-al doilea revenind pe 5 decembrie 2013, în U.P.V Fundoaia, de unde au tăiat un număr de 20, respectiv 10 arbori nemarcați, pe care i-au transportat fiecare cu căruța proprietate personală.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”tăiere ilegală de arbori ”, față de ambii iar primul a fost amendat contravenținal cu suma de 1310 lei  iar al doilea cu sumă de 2000 lei.

 „Atragem atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, să se desfăşoare în deplină legalitate”, au precizat într-un comunicat de presă reprezentanții IPJ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.