Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

În ultima perioadă persoane care manifestă spirit civic și interes față de problematica mediului s-au implicat în sesizarea unor transporturi de material lemnos, în toate situațiile polițiștii făcând verificări conform competențelor instituționale și sesizând la rândul lor celelalte entități cu atribuții în domeniu.

Totodată, în  perioada 07-14.01.2021 conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii 2021” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice  au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 52 de controale dintre care 48 pe drumurile publice, 1 în fondul forestier și 3 la locații de depozitare.

Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 81.500 lei, din care 12 la Legea nr. 171/2010  în valoare de 57.500 lei și 45 la alte acte normative asociate domeniului silvic în valoare de 24.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni, toate la regimul silvic.

Urmare a acțiunilor de control au fost confiscați 56,76 metri cubi material lemnos în valoare de 18940 lei.

La acțiuni au participat 56 de polițiști, 4 specialiști din cadrul Gărzii Forestiere, 2 lucrători din cadrul Direcției Silvice și 7 jandarmi.

 Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.