În perioada 12 -19 septembrie 2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

Potrivit IPJ Suceava, au fost constatate 42 de infracțiuni, dintre care 12 de natură judiciară, 23 la regimul siguranței rutiere și 7  infracțiuni de altă natură.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat, zilnic,  12 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 76 de permise de conducere ( 9 pentru alcool, 23 pentru viteză excesivă și 39 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri), au retrase 42 de certificate de înmatriculare și ridicate 20 de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 782 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (731) au fost aplicate la regimul rutier, 21 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  30  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  428.530 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.816 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  a fost depistată  o  persoană urmărită și au fost dispuse măsuri preventive faţă de  3 persoane.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.