Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, în această perioadă este des întâlnit fenomenul de ceaţă, fapt ce generează un risc rutier crescut. 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală, în perioada 24 – 26 noiembrie 2017,  poliţiştii de prevenire au desfăşurat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN2, DN 2E, DN2H, DN 17A, dar şi pe drumurile comunale adiacente.

Au fost montate peste 80 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 100 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul partenerului tradiţional al poliţiştilor, dl. Brian Douglas, un activist constant în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

În paralel, Poliția municipiului Rădăuți în cooperare cu Poliția municipiului Suceava și Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, a organizat o acțiune preventiv reactivă, pentru reducerea riscului rutier datorat excesului de viteză şi a abaterilor comise de căruțași şi conducătorii de mopede, pe DN 2, pe traseul Suceava – Siret, precum și pe DN 2H, pe traseul Grănicești – Rădăuți – Vicovu de Sus.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.535 lei.

Au fost reţinute  4 premise de conducere reținute, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuțe de înmatriculare ridicate.

Totodată, pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere poliţiştii fac următoarele recomandări:

– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;

– folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;

– vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau  cât mai aproape  de marginea din dreapta a părţii carosabile;

– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;

– să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;

– să  nu transporte  persoane care stau in picioare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.