Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe raza județului pe linia identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumurile publice fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, 24 ianuarie 2018, au fost testaţi cu aparatul etilotest 326 conducători auto, fiind constatate 6  infracţiuni din care 2 alcoolemii și 4 alte cauze. S-au aplicat 113  sancţiuni contravenționale, în valoare de 39.140 lei. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere reţinute, din care 1 pentru alcool și 12 alte cauze şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

La 24.01.2018, un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.