Viteza excesivă și consumul de alcool la volan sunt în continuare unele din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, în data de vineri, 23 noiembrie, în intervalul orar 12:00-20:00 şi 24 noiembrie, în intervalul orar 16:00 – 00:00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, I.P.J. Iaşi, I.P.J. Neamţ şi I.P.J. Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.
Au fost aplicate 508 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 308.845 lei.
Au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.
Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 43 de certificate de înmatriculare și 17 seturi de plăcuțe de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant 8 infracțiuni, toate la regimul rutier.
Exemple:
La data de 23.11.2018 numitul un șofer a fost depistat în trafic pe str. Victoriei din oraşul Vicovu de Sus fără a poseda permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 23.11.2018, orele 17:20 un bărbat din com. Arbore, a condus autoturismul pe DJ 198 având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.
La data de 24.11.2018 un bărbat a condus autoturismul pe DJ 174F Şaru Dornei, iar la controlul efectuat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.