În vederea menţinerii unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de marfă şi persoane, în zilele de 13, 14 și 15 mai, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat acţiuni de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii acestor autovehicule.

Verificările s-au desfășurat pe principalele drumuri naţionale de pe raza judeţului, respectiv DN 17 Suceava – Câmpulung Moldovenesc şi DN 2 – DN 2H Suceava – Rădăuţi.

În urma acțiunii, s-au aplicat 27 de sancțiuni, în valoare de 33.900 lei. A fost reținut un permis de conducere, pentru depăşire neregulamentară și 3 certificate de înmatriculare, pentru anvelope uzate auto transport marfă.

O autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din Băicoi, județul Prahova, a fost depistată în oraşul Frasin, în timp ce efectua activităţi de transport. Conducătorul auto nu a putut prezenta numărul suficient de diagrame tahograf şi niciun alt document justificativ în acest sens, deşi operatorul de transport avea obligaţia de a le asigura la bordul vehiculului. Operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional, conform OG 37/2007 şi HG 69/2012, cu amendă în valoare de 4.000 lei.

În localitatea Bădeuţi a fost identificată autoutilitara aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Boroaia, în timp ce efectua activităţi de transport, iar în urma controlului efectuat, conducătorul auto nu a putut prezenta numărul suficient de diagrame tahograf şi niciun alt document justificativ în acest sens. Totodată, societatea nu a asigurat prezenţa la bordul autovehiculului a legitimaţiei de serviciu valabilă, din care să rezulte că este angajat al operatorului de transport. Operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional, conform OG 37/2007 şi HG 69/2012, cu amendă în valoare de 4.000 lei.

Un bărbat de 36 ani din Vama a condus autoutilitara pe DN 17, având anvelopele uzate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.