Joi, 20 august, la, orele 22:05, Secţia 3 Poliţie Rurală  Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o autoutilitară  urmează să efectueze un transport de material lemnos, iar avizul urmează să fie emis din alt loc din care provine materialul lemnos.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în comuna Suceviţa, iar în jurul orelor 22.40 au identificat autoutilitara în cauză, condusă de un bărbat din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

Conducătorul auto a declarat că materialul lemnos aparţine unei societăţi comerciale din comuna Volovăţ şi nu deţine asupra sa avizul de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

Ulterior administratorul societăţii, un bărbat de 31 de ani din comuna Volovăţ, a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire secundar pentru cantitatea de 19,28 m.c. lemn.

În urma vizualizării imaginilor şi înregistrărilor video s-au confirmat suspiciunile potrivit cărora autoutilitara condusă de bărbatul din comuna Marginea a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

În cauză a fost sancţionată contravenţional societatea emitentă a avizului de însoţire, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.