Poliţiştii vor face în curând, ample controale la firmele care vând articole pirotehnice şi produse specifice sărbătorilor de iarnă şi acţionează cu echipaje suplimentare pentru asigurarea ordinii publice şi siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea violenţei stradale. Totodată, se va avea în vedere și respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă.

„Având în vedere problematica specifică sezonului rece, dar și riscul infracțional asociat sărbătorilor de iarnă, polițiștii vor desfășura în perioada următoare, acțiuni cu efective sporite pe toate liniile de muncă. Va fi vizată infracționalitatea la regimul economic, fiind efectuate mai multe controale, atât la persoanele fizice, cât și la societățile comerciale. De asemenea va fi verificată legalitatea actelor de comerț de pe raza întregului județ. Un segment aparte îl reprezintă infracționalitatea regimului silvic, mai exact problematica brazilor de Crăciun. În acest domeniu vor fi effectuate, atât controale la depozitele specializate, dar mai ales în traffic, pentru indentificarea celor care încalcă legislația în domeniu. Totodată, polițiștii suceveni vor acorda o atenție sporită tuturor articoleleor pirotehnice și celor care sunt interzise spre folosire în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Poliţiştii şi jandarmii vor interveni pentru asigurarea ordinii publice, a prevenirii violenţei stradale şi a siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economico-financiare.

„Se va acorda o atenţie sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă şi a articolelor pirotehnice”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne. Având în vedere că în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, creşte numărul persoanelor care tranzitează graniţele ţării, vor fi luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră. De asemenea, pentru misiunile medicale de urgenţă, Ministerul Afacerilor Interne are pregătite şase elicoptere şi două avioane medicale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.