Poliţia Capitalei începe astăzi renumărarea voturilor de la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, din dispoziţia unui procuror de la Secţia Specială. Ofiţerii de poliţie ar urma să trieze cei 1.509 saci cu buletine de vot din cele 166 de secţii de votare din sector, apoi să numere câte voturi îi revin lui Clotilde Armand şi câte lui Daniel Tudorache.

Poliţiştii vor prelua de la Tribunalul Bucureşti sacii în tranşe de câte 500, iar întregul proces va fi filmat în permanenţă.

Apoi, spune procurorul, se va trece la renumărarea voturilor. Rezultatul acestei operaţiuni va fi confruntat cu datele înscrise în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării, pentru a vedea dacă alegerile au fost sau nu fraudate. Numai că SIIJ nu dispune nici de suficienţi ofiţeri de poliţie judiciară, nici de un spaţiu adecvat unei asemenea operaţiuni de amploare. Astfel că, Sorin Iasinovschi a dispus, prin ordonanţă, că „pentru ducerea la îndeplinire a acestor (activităţi – n.r.) vor fi delegaţi lucrători de poliţie judiciară de la DGPMB, desemnaţi de către conducerea instituţiei”.    În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o „cameră păstrare corpuri delicte”. Procurorul a fixat un termen de 60 de zile pentru îndeplinirea acestor obiective.

În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o „cameră păstrare corpuri delicte”. Procurorul a fixat un termen de 60 de zile pentru îndeplinirea acestor obiective, scrie Adevărul

Amintim că după pierderea alegerilor locale în sectorul 1 cu Daniel Tudorache candidat pentru fotoliul de primar, PSD-Organizaţia Sector 1 a formulat o plângere penală pe motiv că procesul electoral a fost fraudat. Plângerea penală a PSD a fost depusă la Secţia Specială, pe data de 2 octombrie 2020, la două zile după ce Biroul Electoral Central a respins (pe 30 septembrie) solicitarea de renumărare a voturilor formulată de Daniel Tudorache, fost edil al sectorului 1, care susţinea că ar fi avut 200 de voturi în plus faţă de contracandidata lui, Clotilde Armand de la USR-PLUS.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a finalizat pe 29 septembrie numărătoarea voturilor la Sectorul 1, iar conform acesteia Clotilde Armand a câştigat alegerile cu peste 1.000 de voturi în faţa social-democratului Dan Tudorache. Potrivit rezultatelor BEC, Clotilde Armand a fost votată de 40,95% din alegători, iar Daniel Tudorache de 39,82%.

După aceste rezultate anunţate de BEC, pe data de 15 octombrie 2020, Judecătoria Sectorului 1 a validat-o pe Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1. Decizia de validare a devenit definitivă, după ce a fost confirmată de Tribunalul Bucureşti pe data de 27 octombrie. Clotilde Armand a devenit edilul Sectorului 1 în urma depunerii jurământului, pe data de 29 octombrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.