Având în vedere specificul anotimpului, dar şi previziunile meteo pentru perioada următoare, poliţiştii suceveni atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ploaia.

În acest sens, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

„Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele. Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa. Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic. Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi pe distanţe lungi noaptea vreme de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale. Trebuie precizat că vremea ploioasă impune o manieră specială conducere a autovehiculelor. Aderenţa scăzută a pneurilor la suprafaţa de rulare şi vizibilitatea redusă trebuie să-i determine pe cei de la volan să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză mult redusă, în funcţie de particularităţile drumului şi traficului, să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule şi, foarte important, să evite efectuarea depăşirilor, care sunt cele mai complexe şi periculoase manevre în trafic”, au declarat reprezentanţii IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.