În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 21 – 28.08.2017, zilnic, peste 270  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

În această perioadă au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 107  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste 92 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 522 de evenimente, 407 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

Au fost organizate 82 de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 902 sancţiuni contravenţionale în valoare de 349.907 lei. Au fost aplicate 165 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 671 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 66 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute 62 de  permise de conducere, din care 11 pentru alcool, 29 pentru viteză şi 22 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 16 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 6 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.