În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 24 – 30.07.2017, zilnic, peste 280  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

În această perioadă au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 100 de  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste 93 de patrule de ordine publică şi 23 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 550 de evenimente, 428 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

Au fost organizate 92 de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1354 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 712.667 lei. Au fost aplicate 137 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1061 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 156 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute 82  permise de conducere, din care 12 pentru alcool, 29 pentru viteză şi 41 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 23 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 2 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în 4 cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.