În perioada 25 iunie -01 iulie 2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 66 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 362 de evenimente,  267 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 200 infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 117 permise de conducere (15 pentru alcool, 38 pentru viteză excesivă și 64 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  17 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 866 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (736) au fost aplicate la regimul rutier, 109 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  21  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  325.005 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.740 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.000.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost prinşi în flagrant 14  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 8 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  2  persoane urmărite la nivel naţional şi o persoană urmărită internaţional.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.