Polițiștii suceveni desfășoară în perioada 03 aprilie – până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. Totodată, în subsidiar se urmărește prevenirea actelor ilicite de comerț și siguranța consumatorului, fiind desfășurate activități de informare și control în piețe, târguri și la unitățile economice  care comercializează produse specifice acestei perioade, dar și produse fitosanitare utilizate în activitățile agricole de primăvară.

În această săptămână poliţiştii Compartimentului de Analiză Și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție desfășoară activități de informare și responsabilizare la târgurile și piețele săptămânale organizate pe raza județului. Comercianților le sunt prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerț iar cetățenii sunt sfătuiți să achziționeze produsele fitosanitare și alte asemenea  produse doar din locurile autorizate.

 

În paralel, polițiștii structurilor operative au derulat controale la unități economice și în târguri și piețe

 

Astfel, luni, 8 aprilie 2019, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase – I.P.J. Suceava au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor contravenţionale şi  penale la regimul produselor destinate protecţiei plantelor în Piaţa Milişăuţi. Cu această ocazie l-au identificat în incinta pieţei pe un bărbat de 45 de ani, din oraş Milişăuţi, în timp ce oferea  spre vânzare produse destinate combaterii dăunătorilor, din categoria substanţelor toxice, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege în acest sens.

Cu ocazia constatării  au fost indisponibilizate 6 kg produse de protecţie a plantelor de provenienţă extracomunitară, respectiv 30 pungi de diferite cantităţi cu insecticid şi fungicid sub formă de pulbere/granule.

A fost  întocmit   dosar penal  pentru comiterea infracţiunii de  „traficul de produse sau substanţe toxice”. Totodată  urmează a fi efectuate verificări în vederea stabilirii  întregii activităţi infracţionale ale sus-numitului.

Polițiștii recomandă comercianților să respecte legislația specifică și să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, recomandăm cetățenilor să manifeste responsabilitate la achiziționarea produselor fitosanitare și să nu cumpere astfel de produse de la persoane sau din locații neutorizate, riscurile fiind enorme atât pentru ei cât și pentru familiile lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.