În perioada 23.03 – 10.04.2017, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, în cooperare cu Oficiul Fitosanitar Suceava au desfăşurat o amplă acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia specifică deţinerii şi comercializării de produse fitosanitare, mai ales având în vedere că în această perioadă se constată o intensificare a activităţilor economice cu privire la acest gen de produse.

În cadrul acţiunilor au fost efectuate 7 controale fiind ridicat inclusiv 1 certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale  din mun. Rădăuţi, jud. Suceava.

În cadrul controalelor efectuate au fost constatate 5 infracţiuni, toate în flagrant (art. 359 alin. 1 CP).

A fost indisponibilizată cantitatea de 103 kg produse pentru protecţia plantelor.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale , în valoare totală de 10.000 lei,

Astfel, la data de 23.03.2017   un bărbat din mun. Suceava a fost  surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 60 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

 De asemenea, la data de 29.03.2017  un bărbat din mun. Suceava a fost  surprins în flagrant în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 2 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

 În aceeaşi zi, o femeie din mun. Suceava a fost  surprinsă în flagrant în Piaţa Agroalimentară Centrală Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 1 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

 Ulterior, la data de 07.04.2017   o femeie din mun. Suceava a fost surprinsă în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 10 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

 Totodată, un bărbat a fost  surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, în timp ce  comercializa ilegal produse pentru protecţia plantelor, de provenienţă ucraineană, fiind indisponibilizată cantitatea de cca. 30 kg  erbicide (produse pentru tratament la sol si produse de protecţia a plantelor). În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 359 alin. 1 CP, respectiv traficul de produse sau substanţe toxice.

Un amplu control a fost efectuat la data de 30.03.2017,  la o societate comercială din mun. Rădăuţi, jud. Suceava, fiind  constatată contravenţia prev. de  art. 31 din Ordonanţa nr. 4 /1995, privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională în suma de 4.000 lei.

La data de 06.04.2017, a fost efectuat un control la o societate comercială din mun. Siret, jud. Suceava, fiind  constatată contravenţia prev. de  art. 31 din Ordonanţa nr. 4 /1995, privind comercializarea produselor de uz fitosanitar şi aplicată sancţiune contravenţională în suma de 6.000 lei.

IMG_0685 IMG_0687 IMG_0689