În perioada 02.09.-08.09.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, au fost efectuate 38 de controale, fiind constatate 4 infracțiuni și aplicate

75 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.991 lei.

Polițiștii au mai confiscat în vederea stabilirii provenienţei 120,06 m.c. material lemnos, în valoare de 54.825 lei.

 

Exemplu:

 

La 03.09.2019, ora 07.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din comuna Baia care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,29 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 366 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. Totodată, pentru faptul că, polița de asigurare RCA a autoutilitarei era expirată, bărbatul de 56 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în cuantum de 1.000 lei și i s-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare a vehiculului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.