În scopul asigurării unui climat corespunzător de ordine publică şi în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, în perioada 17 – 19 iulie 2015, zilnic, la nivelul judeţului au acţionat, în medie 200 de poliţişti, desfăşurând activităţi specifice în sistem integrat.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Suceava. Acţiunile au fost sprijinite şi de poliţiştii din celelalte structuri operative şi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

S-a urmărit, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi menţinerea climatului de ordine publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite.

De asemenea, pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii rutieri au acţionat cu efective sporite pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale, asigurându-se totodată fluidizarea traficului în zonele turistice şi prevenirea blocajelor rutiere.

În cele trei zile au fost organizate 74 de acţiuni punctuale, fiind executate 402 controale în pieţe, târguri, baruri şi alte locaţii de interes operativ. Au fost verificate 281 de societăţi comerciale.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 33 de infracţiuni (3 de natură economică, 8 la regimul rutier, 14 de natură judiciară şi 8 alte infracţiuni). În urma acţiunilor desfăşurate 20 de persoane sunt cercetate în cadrul unor dosare de penale.

Au fost aplicate 831 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 510.190 lei. Dintre acestea 103 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 modificată privind actele de comerţ , 91 la Legea 61/1991 modificată privind ordinea şi liniştea publică, 610 la O.U.G. 195/2002 modificată privind circulaţia pe drumurile publice şi 23 la alte acte normative.

Au fost confiscate şi indisponibilizate bunuri în valoare totală de aproape 60.000 lei.

Totodată, în urma acţiunilor pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră au fost reţinute 27 de permise de conducere ( 10 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 7 pentru consum de băuturi alcoolice şi 10 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri). De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

În aceeaşi perioadă, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava au acționat pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor comise in dauna călătorilor care se deplasează cu trenul pe magistralele de cale ferată, combaterea călătoriei frauduloase pe mijloacele de transport C.F.R.., precum și combaterea activităților comerciale ilicite desfășurate pe trenuri și în stațiile de cale ferată de pe raza judeţului Suceava.

Au acţionat 33 de poliţişti şi personal CFR, fiind executate 28 de patrulări în trenurile de călători şi 18 patrulări în staţii şi triaje. Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 2.000 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.