În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

Joi, 24 noiembrie 2016, peste 30 de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile naţionale, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.

Acţiunile au fost concentrate în zona de sud a judeţului, pe E85, DN 2E, DJ 208 C, dar şi pe DN 17.
În prima aparte a acţiunii, între orele 06.00 – 10.00, 15 echipaje de poliţie însoţite de specialişti din cadrul ISCTR şi RAR Suceava au organizat filtre pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia privind transportul public de persoane. Au fost controlate peste 150 de autobuze, microbuze, vehicule tip maxi-taxi şi microbuze transport şcolar.
Acţiunea a continuat, ulterior, între orele 10.00 – 14.00 cu verificări pe linia legalităţii transportului de mărfuri şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier. Valoarea sancţiunilor este de peste 60.000 lei.
De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, din care 4 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă tahograf şi defecţiuni tehnice.
De asemenea, au fost identificaţi 3 şoferi care nu posedau asigurare tip RCA pentru vehiculele conduse.
Alte 75 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Exemplificăm printr-un caz în care depistarea la timp a unui şofer de microbuz şcolar care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a dus la prevenirea unei potenţiale şi nedorite tragedii.
În această dimineaţă, în cadrul acţiunii organizate, la ora 07.20, în municipiul Fălticeni, la ieşirea spre oraşul Dolhasca a fost identificat un şofer de 42 de ani care conducea un microbuz şcolar şi care urma să preia mai mulţi elevi pentru a-i transporta la unităţi de învăţământ. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare a alcoolemiei de 0,39 g/l alcool pur în aerul expirat. Şoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1250 lei.
Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, mai ale s când beneficiarii serviciilor sunt copiii.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-ţi viaţa în pericol.

 

unnamed

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.