Tânăra generație a fost mereu asociată cu performanţa, rezultate, competenţa, elemente care alcătuiesc viitorul copiilor noștri. Prin noile generații există speranţa unui viitor care să confirme societăţii româneşti statutul unei naţiuni parte a culturii şi civilizaţiei europene.

Mai întâi de toate, părinţii îşi vor copiii sănătoşi şi realizaţi în viaţă,   dascălii  îi  doresc  erudiţi şi olimpici, iar poliţiştii își doresc de la tineri cumpătare, înțelepciune și siguranță.

Sunt lucruri esențiale pe care ni le dorim noi pentru copiii noştri, însă ar trebui să acordăm o atenție mai mare dorințelor copiilor noștri, mai ales în această perioadă. Dincolo de un cămin fericit, cei mai mulți dintre ei își doresc – și e natural să fie așa – să vină Moşul încărcat cu daruri!

Din păcate, este dureros să vezi că unii copii nu au parte de asemenea lucruri şi rămân cu privirea ţintuită către ferestre şi hornuri în aşteptarea lui Moş Crăciun până ce somnul îi cuprinde şi le călăuzeşte viaţa lipsită de bucurii până în zorii zilei următoare.

Poliţiştii suceveni sunt prezenţi în toate comunităţile şi îşi asumă deseori şi datoria de a face viţa mai frumoasă celor cu care soarta a fost mai vitregă.

La fel ca în fiecare an, în perioada 18 – 22 decembrie 2015, peste 100 de copii proveniţi din familii nevoiaşe au primit cadouri de Crăciun dar şi dulciuri. Poliţiştii, împreună cu Moş Crăciun (în persoana domnului Brian’Douglas – vechi colaborator în cadrul acţiunilor preventive) au oferit cadouri copiilor aflaţi în Centrul de primire în regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Suceava, dar şi copiilor din familii nevoiaşe din Liteni, precum şi din cei aflaţi în diverse forme de îngrijire la Centrele din Suceava – Lumina Lină, casa de tip familial Sf. Gheorghe Dolhasca, centrul de copii de la Coşna.

Pentru cei cu care viața nu a fost atât de darnică, acestea nu sunt altceva decât gesturi venite din suflet și acțiuni menite să aline suferința. Peste 100 de cutii cadou realizate de poliţişti şi un grup de studenţi de la University of East  „Kids in Action overseas” United Kingdom, au fost împărţite de Moş Crăciun Poliţist.

Polițiștii au fost răsplătiți la rândul lor de către copii cu colinde, cu zâmbete de bucurie şi mai ales cu promisiunea că vor alege în viaţă calea educaţiei, cinstei şi onoarei.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.