În ultima zi de vacanţă (11 septembrie 2016) şi în prima zi de şcoală (12 septembrie 2016) poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu Romania Children Humanitarian Foundation, au oferit 20 de ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din zona rurală din proximitatea municipiului Suceava.

Conform unui comunicat al I.P.J. Suceava, în prima zi de şcoală, peste 450 de poliţişti au participat la activităţile de deschidere a anului şcolar 2016/2017 şi au prezentat mesajul şefului Poliţiei Române adresat copiilor, părinţilor şi profesorilor.

Poliţiştii rutieri şi poliţiştii de ordine publică au asigurat fluidizarea traficului rutier şi au vegheat la siguranţa circulaţiei elevilor către şi dinspre unităţile de învăţământ. Nu au fost înregistrate nici un fel de incidente în incinta sau în zona adiacentă şcolilor, iar pe drumurile publice elevii au circulat în siguranţă.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

Polițiștii le recomandă părinţilor să aibă în vedere câteva întrebări astfel încât cei mici să crească într-un mediu sănătos şi cu o educaţie frumoasă:

Ce cred copiii despre şcoală?

Cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală?

Cât de activi sunt la ore?

Ce fac şi unde merg atunci când se termină orele?

Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie!

Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!

Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei!

Părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale Internetului.

Atenţie, copii!

Evitaţi să urcaţi  cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!

Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale !

Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!”, mai transmit oamenii legii.

Poliţiştii suceveni urează mult succes în noul an școlar tuturor, elevi, părinți și cadre didactice!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.