Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

 De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.               

          

 Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în noapte de 04/05.11.2017 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au legitimat minorii identificaţi şi i–au contactat pe părinţii acestora, în cele mai multe cazuri aceştia neavând cunoştinţă despre locaţia în care se află copiii lor.

Polițiștii suceveni au pus în practică în acest weekend campania „Tu știi ce mai face copilul tau?”

Polițiștii suceveni au pus în practică în acest weekend campania „Tu știi ce mai face copilul tau?”

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

 

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni şi în barurile şi discotecile din comunele Adâncata, Zvoriştea, Dărmăneşti şi Todireşti. De asemenea, au fost efectuate controale în 3 discoteci de pe raza municipiului Suceava.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1000 de persoane. Au fost verificate 102 locaţii. Au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.510 lei.

 În barurile şi discotecile verificate au fost identificaţi 54 de minori fiind luate măsuri de informare a familiilor.

 Au fost organizate 25 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute 14 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

Polițiștii suceveni au pus în practică în acest weekend campania „Tu știi ce mai face copilul tau?”

Polițiștii suceveni au pus în practică în acest weekend campania „Tu știi ce mai face copilul tau?”

 Urmare a acţiunilor organizate, la nivelul întregului judeţ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor şi discotecilor.

Poliţiştii suceveni atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

 Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii suceveni atrăgând atenţia asupra faptului că manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.