În perioada 17-19 ianuarie 2020, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, ocazie cu care au fost testați alcoolscopic 516 conducători auto și constatate 12 infracțiuni, dintre care 5 pentru alcool și 7 pentru alte infracțiuni rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, au fost aplicate 182 sancțiuni contravenționale, în valoare de 93.050 lei și reținute 22 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool.

Totodată polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La 19.01.2020, ora 14.30, un bărbat de 48 de ani din comuna Frătăuţii Vechi a fost depistat de polițiști pe str. 1 Mai din municipiul Rădăuţi în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.